Flamenco Vivo

 

Sevillanas

Program

"Flamenco Vivo" sammensætter gerne et program efter individuelle behov og ønsker.
Gruppen afholder også skolekoncerter, workshops eller foredrag med musik- og danseeksempler.
Truppens program består normalt af 2 x ½ time eller af 1 samlet sæt á 45 minutter med en kortfattet introduktion til hvert nummer.
Dens optræden er et show, d.v.s. at den ikke er et danse- orkester. Truppen kan derfor typisk benyttes som aftenens overraskelse eller som underholdning i musikforeninger
og studiekredse, på uddannelsesinstitutioner og museer, på rejsemesser, ved fremstød for alle spanske produkter eller som et farverigt indslag på danseskoler, musikfestivals, modeopvisninger, ved by- og idrætsfester, privat- og firmafester eller på forskellige typer omsorgsinstitutioner.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sevillanas

 

Et program kunne typisk sammensættes af følgende numre:

Sevillanas : En gammel, men evigt ung og sprudlende dans, som flamencoen har taget til sig fra den spanske folklore. Stilarten stammer - som navnet antyder - fra byen Sevilla, der bl.a. er berømt for sin muntre og feststemte atmosfære. Det er da også en dans, der danses ved snart sagt alle festlige lejligheder overalt i Spanien, ikke mindst under de mange 'ferias' (byfester og markeder), der afholdes i foråret.

Guajíras : En legende og sensuel stilart påvirket af den cubanske musik- og dansetradition præget af tilbagelænet blødhed, humor og sødme.

Alegrías : Alegría betyder glæde, og også her er der tale om en af flamencoens mere glade og livlige genrer. Den har sin rod i den ældgamle havneby Cádiz, hvis danserinder allerede i romertiden var i høj kurs.

Tientos/tangos : Tientos/tangos er en af grundstenene i flamenco. Hvor tangos er livlig med et fremadstræbende 'drive', er storesøsteren tientos mere alvorlig og højtidelig. De sammenstilles ofte, sådan at den afsluttende tangos-del fungerer som 'alivio' - en forløsning af den spænding, der har hobet sig op i tientos-delen.

Bulerías : Bullir betyder koge, syde, beruse - og skal der være fest, skal det være bulerías. Med sit tempo og sin kompli- cerede rytme er det en levende, pulserende og medrivende stilart, nok den mest dynamiske indenfor flamencoen med masser af kraft og saft.

Farruca : En sej, maskulin stilart med kraftfuld tyngde og fremdrift vekslende mellem ekvilibristiske trinstykker og kontrolleret krop og mimik.

Garrotín : En stilart, der kan føre sine rødder tilbage til nordspansk folkemusik, som flamencoen har assimileret og gjort til sin egen. Det er en let og graciøs genre, der danses med en "sombrero cordobés", den traditionelle spanske hat.

Seguiríyas : Seguiríyas er en af de dybe stilarter med en alvorlig og melankolsk stemning. Rytmen er sej og tung, afvekslende med lyriske guitarpassager. Seguirýas danses ofte med en stok, hvis slag understreger rytmen og den dramatiske stemning, hvor temaerne er typisk er sorg, svigt, flugt og fortvivlelse.

Cantiñas : Cantiñas hører stilmæssigt til samme familie som alegrías og har samme karakteristiske lethed og charme.

Tarantos : Tarantos tilhører den gruppe, der kaldes Cantes del Levante eller Cantes de las minas, og stammer fra mine-områderne i det sydøstlige Spanien. Det er fra det barske liv i og omkring minerne, at genren henter sine temaer, der ikke overraskende kredser om ulykke, modgang, død - og selvfølgelig kærlighed.

Rumbas flamencas : Rumbas er flamencoens frikvarter, en sprudlende og humoristisk leg med musik og bevægelser. Her opløses al sorg og ulykke i fest og glæde, en livlig og farverig afslutning på en rejse gennem flamencoens mange stemninger og udtryk.

 

 

 

Praktiske oplysninger:
Til optræden forudættes et trægulv på ca. 2,5 x 2,5 meter. På gulvtæppe kommer der ingen lyd, og på stengulv eller lignende vil dansernes ben blive ødelagt af de hårde tramp. To tykke spånplader kan benyttes i mangel af andet.
Til guitarist og sanger kræves mikrofoner/forstærkning. Musikanlæg og/eller dansegulv kan medbringes ifølge særlig aftale.

 

For information og booking kontakt:
Susanne Sara Nyegaard
Bjørnsonsvej 15
DK - 2500 Valby
Telefon: (+45) 36171968
Mobil: (+45) 26252968
E-mail:
kontakt@flamencovivo.dk

 

Tilbage til startside